Featured

Home

Welkom op de website van Stichting Banjuda Nos Hendenan, "laten we ze helpen". De naam Banjuda Nos Hendenan is een vertaling uit het Papiamentse taal en betekent, "Laten we ze helpen".

Onze stichting heeft de volgende doelen:

  • Een naai- en kookproject voor gepensioneerde gehandicapten en jongere werkeloze gehandicapten vrouwen op Curaçao.
  • Middels beide projecten willen we deze vrouwen bij elkaar brengen en zorgen dat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.

Wij willen dit onder andere realiseren d.m.v. giften, donaties en met behulp van vrijwilligers. Namens het bestuur wensen wij u veel plezier tijdens het bezoek van onze website. De website wordt gelijdelijk aan gevuld met informatie over onze missie, heeft u nog vragen, of wil u ons helpen, neem dat gerust contact met ons op. Neem ook een kijken op onze Facebookpagina.

 

Met vriendelijke groet,

Ederlin Peters-Zimmerman
Voorzitter Stichting Banjuda Nos Hendenan

Featured

We hebben uw hulp nodig

Stichting “Banjuda Nos Hendenan” is met spoed op zoek naar hulp van bedrijven, donateurs, sponsors of naar iemand die wat ruimte over heeft in een (zee)container. Stichting "Banjuda Nos Hendenan" wil haar opgehaalde goederen opsturen naar Curacao. Het betreft goederen voor onze projecten voor verstandelijk gehandcapte vrouwen. Momenteel zijn we met de volgende projecten bezig, een Naaiatelier en Kookstudio in de regio Banda Bou. Hiermee willen een soort ontmoetingsplek creëren voor deze dames.

Naast het ophalen van goederen voor deze 2 projecten hebben we heel veel spullen voor het opzetten of starten van een naschoolse opvang of een kindercrèche, zoals speelgoed, puzzels boeken enz.

Mocht u interesse hebben of meer informatie willen ontvangen over Stichting Banjuda Nos Hendenan, en ons willen helpen, neem gerust contact met ons.

 

Kookstudio

Een van de doelen van Stichting Banjuda Nos Hendenan is het opzetten van een kookstudio op Curaçao. De gehandicapte vrouwen kunnen dan onder begeleiding van vrijwilligers etenswaren bereiden om deze vervolgens te kunnen serveren of verkopen. Hiermee creëren we tevens een ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap.

De oproep van Ederlin Peters heeft ervoor gezorgd dat er al veel materiaal verzameld is. Denk hierbij aan servies, pannen en andere keukenspullen.
Heeft u nog vragen, of wil u ons helpen (wellicht heeft u nog bruikbare keukenspullen of werkende keukenaparatuur), neem dat gerust contact met ons op.

We zijn ook bezig met het opzetten van een Naaiatlier, klik hier voor meer informatie over het naaiatelier.

Naaiatelier

Stichting Banjuda Nos Hendenan wil een naaiatelier opzetten op Curaçao. Via het naaiatelier willen wij gehandicapte vrouwen die gepensioneerd zijn en gehandicapte jongere vrouwen die werkeloos zijn, bij elkaar brengen. Dit naaiatelier helpt de vrouwen, onder begeleiding van vrijwilligers, om zichzelf te ontwikkelen en om ze economisch onafhankelijkheid te bieden. Door de economische onafhankelijkheid, zijn ze beter in staat om beslissingen te nemen waardoor hun leefomstandigheden en die van hun familie zullen verbeteren.

Ze leren, in het atelier, gebruikte kledingstukken te recycling of te repareren zodat ze die kunnen verkopen of zelf kunnen gebruiken. Ook het leren borduren en sieraden maken hoort daarbij. Wij streven ernaar dat iedere gehandicapte vrouw zo goed als mogelijk haar persoonlijke capaciteiten en vaardigheden kan ontwikkelen.

Heeft u nog vragen, of wil u ons helpen (wellicht heeft u nog bruikbare naaimachines, kleding of borduurspullen), neem dat gerust contact met ons op.

We zijn ook bezig met het opzetten van een kookstudio, klik hier voor meer informatie over onze kookstudio.

 

Stichting Banjuda Nos Hendenan
Hobbelrade 112
6176 CJ Spaubeek (NL)
E:  info@banjudanoshendenan.nl
W: www.banjudanoshendenan.nl 
M: 0031 (0)6-53 22 31 85
T: 0031 (0)46-44 33 555
K.v.K nr.: 63249006